Internetový predaj ovocných a okrasných drevín

27.12.2019 Pestovanie ginka

<p>Pestovanie ginka je jednoduch&eacute;, prospieva vo v&auml;č&scaron;ine druhov p&ocirc;d, najrad&scaron;ej m&aacute; priepustn&uacute;, &iacute;lovit&uacute; hlinu a stanovi&scaron;te chr&aacute;nen&eacute; pred vetrom.</p>

Dobre zakorenené rastliny sú odolné proti suchu a zvládajú aj mestský znečistený vzduch. Znášajú tiež pôdu utlačenú a chudobnú na živiny, ďalší dôvod na pestovanie v mestách. Tieto stromy sú buď samčie alebo samičie. Ale len samčie rastliny sú vhodné do záhrad a blízkosti domov, pretože plody samičích stromov môžu nepríjemne zapáchať.

Ginko rastie pomaly, priemerne 30 cm za rok, a to v období od konca mája do konca augusta. Rast je nerovnomerný, jeden rok vôbec nerastie a druhý rok môže vyrásť aj o 1 meter. Podľa výsledkov analýz to zrejme vôbec nesúvisí s vodným režimom alebo dostatkom živín.

 

Strom začína plodiť vo veku 35 rokov .Pohlavie stromov je možné určiť, pretože samičie stromy majú takmer horizontálne vetvy a hlboko vykrajované listy, zatiaľ čo samčie vetvy zvierajú s kmeňom ostrejší uhol a listy sú vykrajované menej (ale nie vždy je to úplne zrejmé). Vetvy samčích stromov sa môžu vrúbľovať na samičie (a naopak) a tak zaistiť tak oplodnenie. Stromy sa môžu dožiť až dvetisíc rokov.

Premýšľate nad výsadbou ginka vo vašej záhrade?
Pozrite si našu ponuku