Mišpula je medonosná ako jabloň, s dobrým výživným peľom, strom je však vzácny. Mišpuľový med je jantárový až tmavojantárový so šedočerveným odtieňom, s kvetinovo ovocnou vôňou, sladký, kyslastý, chutný. Má upokojujúce účinky, prospieva zraku, účinný pri chudokrvnosti, má dermatologický účinok. Dorába sa v Španielsku (Miel de Nispero).
Orech poskytuje peľ a medovicu.
Lieska: sírovožltý peľ, s vysokým obsahom bielkovín, malá až stredná znáška medovice. Lieska je jednou z najdôležitejších včelárskych rastlín, lebo už v skorej jari dáva včelám prvú potravu.
Gaštanový med je svetlojantárový, s medovicou jantárový, červenohnedej farby, výraznej korenistej arómy, veľmi výraznej, mierne horkastej chuti. Kvety sú veľmi nektárodajné, gaštan má dostatok kvalitného peľu a medovice. Chuť však závisí aj od poddruhu gaštanu, Najväčšia produkcia tohto medu je v stredomorskej oblasti (Taliansko, Francúzsko) (Miele di castagno)