Internetový predaj ovocných a okrasných drevín

27.12.2019 Využitie ginka

<p>Vynikaj&uacute;ce &uacute;činky m&aacute; extrakt z ihličia ginka, ktor&eacute; je podobn&eacute; listom. Obsahuje &scaron;pecifick&eacute; l&aacute;tky, ktor&eacute; sa nevyskytuj&uacute; v žiadnej inej rastline.</p>

Potláčajú alergické reakcie a preto môže ginko pomôcť liečiť problémy s astmov. Ginko obsahuje antioxidačné enzým s atómami železa a látky uvoľňujúce a rozširujúce periférne cievy. Taktiež odstraňuje pocity ľahostajnosti a únavy, zlepšuje pamäť a dodáva človeku pocit väčšej pohody. V dôsledku lepšieho prekrvenia sa zvyšuje schopnosť sústrediť sa a znižuje únavu, čo sa prejaví pri práci vyžadujúcu sústredenie a pozornosť. Je vhodné pre seniorov, ktorý majú problémy s nedostatočným prekrvovaním končatín.

Listy je najlepšie zberať na konci leta alebo skoro na jeseň, tesne pred tým, než začnú meniť farbu. Plody možno požívať surové len v nepatrnom množstve, ale varené môžu byť konzumované bezproblémovo. Dužina trochu zapácha, ako potuchnuté maslo. Dobré sú pečené, chutia ako niečo medzi zemiakmi a jedlým gaštanom. Varené plody sa dajú použiť do polievok, kaší atď. Sú nízkotučné a bohaté na niacín, škrob a bielkoviny. Surové plody Ginka sú trpké a obsahujú substanciu 4'- methoxypyridoxine, ktorá ničí vitamín B6 v tele. Táto negatívna vlastnosť je ale odstránená tepelnou úpravou, rovnako ako zemiaky sa nejedia surové.

 

Ale pozor na predávkovanie veľkým množstvom podomácky vyrobených extraktov alebo čajov, ktoré môže spôsobiť prechodné zažívacie ťažkosti a kožné vyrážky. Tehotné a dojčiace ženy by ho nemali vôbec užívať.

Chcete využívať blahodarné účinky ginka?
Vyberte si niektorý z našej ponuky
Zasaďte, pestujte a využívajte moc, ktorú mu dala príroda.