Internetový predaj ovocných a okrasných drevín

21.01.2020 Pestovanie jedlí

<p>Vzrastom vy&scaron;&scaron;ie stromy sa snaž&iacute;me vždy presadiť s čo najv&auml;č&scaron;&iacute;m koreňov&yacute;m balom. D&ocirc;ležit&yacute; je v&yacute;ber miesta kde stromčeky umiestnime, aby v ďal&scaron;&iacute;ch rokoch pestovania neprek&aacute;žali susedom, nezasahovali do elektrick&eacute;ho vedenia, nebrali priestor ďal&scaron;&iacute;m drevin&aacute;m atď.</p>

Pri kopaní jám, odstránime nežiaduci stavebný materiál a nevhodnú ílovitú alebo glejovitú pôdu nahradíme kvalitnou pôdou. Stromčeky po výsadbe dobre zalievame, pôdu utlačíme a k novovysadeným stromčekom dávame čečinu, alebo iný materiál, ktorý zabráni namrznutiu pestovaných stromčekov.

 

Jedle majú niekoľko škodcov, napr., molice, ktoré škodia cicaním štiav z kôry a koreňov a dokážu zlikvidovať vysadené stromčeky. Ochrana spočíva v aplikácii vhodného insekticídu, napr. prípravok Bi 58 EC – Nové, ktorý molice spoľahlivo eliminuje. Proti hubovým chorobám ako napr., plesne, múčnatka a ďalšie choroby aplikujeme fungicídi, ako je napr., Ridomil, Discus, Talent a iné. Pri použití postrekovej látky dodržiavame predpísanú koncentráciu prípravku a pri postrekovaní nezabúdame, že postrek má zasiahnuť nielen pestovaný stromček, ale aj pôdu okolo, pretože mulčovacia kôra, netkaná textília vytvára ideálne prostredie, v ktorom sa cicavému hmyzu a hubovým chorobám veľmi dobre darí.

Chceli by ste si vysadiť jedľu vo vašej záhrade?
Pozrite si našu ponuku

 

Čo sa týka výberu vianočného stromčeka, takmer všetky atribúty hovoria pre jedľu - dlho vydrží, má pravidelnú stavbu konárov, nie je náročná na vodu a dobre sa ozdobuje. Najčastejšie predávané vianočné stromy sú jedle kórejské alebo normandské, ktoré sú pravidelné, husté a krásne vyfarbené.